top of page

Professzionális
fogkő eltávolítás

Ugye te is tudtad, hogy az alap szájápolási rutin része a rendszeres fogkő eltávolítás?
Nálunk most akciós! Spórolj
akár 30%-ot fogkő eltávolítás kezeléseden az Andersennél!

Több ezer elégedett páciens. 30+ év tapasztalat

11062b_bef57164592d4de195baced563e69721~

Mi az a fogkő?

A fogkő a saját fogak és a műfogsorok felületére rakódott lepedék réteg, mely a nyálban található kalcium és foszfát hatására elmeszesedik, majd kemény, baktériumoknak igencsak kedvező plakkréteggé alakul.

Az íny alatt és fölött is kialakulhat, leginkább a felső-oldalsó fogak külső felületén, és az alsó-elülső fogak belső felületén jellemző.

depositphotos_377123896-stock-photo-oral-hygiene-scaling-root-planing.jpg

Miért kell eltávolítani a fogkövet?

Nem esztétikus

Fogágybetegségekhez, ínygyulladáshoz vezethet

Kellemetlen szájszagot okozhat

A fogkő által okozott gyulladás gócbetegség, ami a test más területein is okozhat problémákat, pl hajhullás, fejfájás, gyulladások

A folyamatos gyulladás hosszútávon foglazulást, fogvesztést eredményez

Az el nem távolított fogkő okozta súlyos fog- és íny károsodás már nem állítható vissza. 

Előzd meg a bajt!

A fogkő megelőzése és eltávolítása

Reméljük említenünk sem kell, hogy a megfelelő napi szájápolási rutin elengedhetetlen a fogkő elleni harcban.

Az átfogó fog-és ínyápolás minimum napi 2 fogmosásból és fogselymezésből áll, de legjobb ha minden étkezés után megtisztítjuk fogainkat. Használjunk fluoridos fogrémet fogmosáskor, figyeljünk a helyes fogmosási technikára, és ne feledkezzünk meg a fogközök kitisztításáról sem.

Minimális fogkő előfordulhat még azoknál is, akik lelkiismeretesen betartják az alap szájhigiénia íratlan szabályait. Így nem árt legalább 3-6 havonta ellátogatni dentálhigiénikusunkhoz időközönkénti fogkő eltávolítás kezelésre.

Hogyan zajlik a fogkő leszedése?

A már lerakódott fogkövet fogkefével nem lehet eltávolítani, így mindenképpen szakemberhez kell fordulni, aki lehet dentálhigiénikus, ínybetegség esetén parodontológus szakorvos.

A kezelés során depurátor készülékkel kerül eltávolításra a fogkő. A beavatkozás 20-30 percet vesz igénybe, és szinte teljesen fájdalommentes (krónikus gyulladás esetén kellemetlen lehet). 

Több ezer elégedett páciens

Tekintsd meg az előtte-utána képeket és győzödj meg csapatunk szakmai színvonaláról és a tartós fogpótlás nyújtotta lehetőségekről.

Peter.png
Páciensünk sikertöténete

Páciensünket limitált rágóképességgel, és rendkívüli foghiánnyal fogadtuk. Fogorvosunk egy teljeskörű fogpótlást javasolt számára, így a jobb oldalon látható fogsorral távozott klinikánkról.

Facebook és Foglaljorvost.hu értékeléseink

Évek óta járok Rosta doktornőhöz, aki kiváló szaktudással rendelkezik, professzionális ellátás mellett személyisége, kedvessége, rám mint betegre irányuló személyes figyelme kiemelkedővé teszi. Kedves, türelmes, és igyekszik a lehető legjobban tájékoztatni is a kezelés során! Csak ajánlani tudom!

István

2021. február

Rosta doktornő empatikus, ugyanakkor lényegre -a gyógyításra - törő kezelési módszere. Külön kiemelném nemzetközi tapasztalatát és a páciens utógondozását, gyógyulásának szakszerű utánkövetését valamint a kezelések, betegnyilvántartások egyedi világszínvonalú saját szoftverrel történő megvalósítását. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Balázs

2021. január

A fogkő eltávolítás menete 3 lépésben

A fogkő okozta károsodások nem visszafordíthatóak. Jelentkezz be fogkő eltávolítás kezelésre most és spórolj akár 30%-ot!

Month of January
1
Időpontfoglalás

Első lépésként keresd kollégáinkat telefonon, e-mailben, vagy töltsd ki bejelentkező űrlapunkat, és mi keresünk neked egy megfelelő időpontot fogkő eltávolítás kezelésünkre. 

udalenie-zubnogo-kamnya-vuppertal.jpg
2
Fogkő eltávolítása depurátorral

A következő lépésben a kezelést végző dentálhigiénikus vagy szakorvos az úgynevezett depurátor készülékkel végigmegy a fogaid minden oldalán, és 'leválasztja' az elmeszesedett plakkréteget. 

dental-polishing.jpg
3
A fogak polírozása

Az utolsó lépés a polírozás, melyhez polírozó pasztát használunk. Nem marad más hátra, mint a fogkefe-csere, és tiszta, sima, fehérebb fogsor.:)

Modern fogászati rendelő & Professzionális csapat

Várunk szeretettel fogászati rendelőnkben, Budapest szívében. Nálunk mindig pácienseink kényelme és elégedettsége van a középpontban :)

 Andersen Fogászat Budapest
30+ év fogászati tapasztalat

Rendelőnket Dr. Rosta Bernadette és csapata vezeti, akik több mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek a fogászat minden területén, legyen az egyszerűbb kezelés, mint fogkő eltávolítás, vagy akár komplex teljes száj rehabilitáció implantátumokkal.

Andersen fogorvosok
100% elégedettség vagy pénzvisszafizetés garancia

A fájdalommentes kezelés nálunk csak a kezdet. Mivel biztosak vagyunk szakmai tudásunkban és munkánk minőségében, így bátran merjük vállalni, hogy csakis 100%-os elégedettség vagy pénzvisszafizetési garanciával várunk rendelőnkben.

5 ok arra, hogy miért jelentkezz be most
fogkő eltávolítás kezelésre

1

Fogorvosi konzultáció & kezelés

Amikor eljössz hozzánk professzionális fogkő eltávolítás kezelésre, a dentálhigiénikus szakember vagy fogorvos megnézi fogaid, így diagnosztizálhat további megoldandó próblémákat.

2

30%-os akció

Fogkő eltávolítás kezelésünk most kedvezményesen, 30%-al olcsóbban vehető igénybe, 27.500 Ft helyett csak 19.900 Ft-ért! Siess, mert az időpontok gyorsan fogynak!

3

Legmodernebb eszközök és minőségi anyagok

Rendelőnkben kizárólag minőségi eszközökkel és anyagokkal dolgozunk. 

4

100%-os elégedettség garancia

Rengeteg pozitív értékelést kaptunk a Google, Facebook, és Trustpilot rendszerében, melyeknek 97%-a 5 csillagos.

5

Spórolj akár 40%-ot további fogászati kezeléseken

Amennyiben további kozmetikai vagy egészségügyi kezelésre van szükséged, az Andersennél akár 40%-ot is spórolhatsz más budapesti fogászatokhoz képest!

Tekintsd meg árlistánkat

Jelentkezz most fogkő eltávolítás kezelésre
Fogkő eltávolítás form
 • Mi a fogimplantáció menete?
  Fogimplantátum beültetését minden esetben egy szakorvosi konzultáció és állapotfelmérés előzi meg. Ennek során határozza meg a kezelőorvos CT-felvétel alapján, hogy a páciens egészségügyi állapota és csontszöveti állománya megfelelő-e a beültetéshez. Amennyiben igen, úgy a páciens három fő lépésben kapja meg a teljes implantátumot. Az első beavatkozás alkalmával a szájsebész szakorvos üreget fúr a pótolni kívánt fog helyére, majd ide helyezi be az implantátumot, illetve annak tetejére egy zárócsavar. A beavatkozás végén az íny összeöltésre kerül. Általában 3-6 hónap gyógyulási idő következik, majd következő lépés az úgynevezett implantátum felszabadítás, mely lényegében az íny felnyitását jelenti, így a szakorvos hozzáfér a beültetett implantátumhoz. A zárócsavar helyére először egy ínyformázó csavar, majd az implantátum fej, ami a végleges koronát, rögzített hidat vagy kivehető fogsort fogja tartani. Utolsó lépésként lenyomat készül a fogazatról, majd fogtechnikus készíti el a végleges koronát, hidat vagy kivehető teljes műfogsort.
 • Milyen hosszú a fogimplantátum gyógyulási ideje?
  A fogimplantátum gyógyulási ideje alatt a beültetés és a végleges felépítmény(fogpótlás) elkészítése közötti időt értjük, ekkor lesz “terhelhető” műfoggyökér. A gyógyulási időt több dolog is meghatározza, így például a beültetés lokációja, mivel az alsó és felső állkapocs más csontszövet-összetétellel rendelkezik. A behelyezést követően a gyógyulási idő általában 3-6 hónap, de fél év után teljesen biztosan terhelhető az implantátum. Azonnal terhelhető implantátum esetében a gyógyulási idő szintén minimum 3 hónap a megfelelő csontosodáshoz. A különbség ennél a megoldásnál csupán annyi, hogy a beültetést követő napokban a páciens máris kap egy fix fogpótlást, majd 1-2 héten beül már a végleges fogpótlás is elkészül. Azonban a műfoggyökér beépülése érdekében fontos, hogy az első 3 hónap gyógyulási idő alatt kímélve legyen az implantátum.
 • Milyen fogimplantátum fajták léteznek?
  A fogimplantátumok a legegyszerűbben a beültetés összetettsége, méret és alapanyag szerint kategorizálhatóak. A beültetés összetettsége szerint sor kerülhet az implantációra egy vagy két fázisban. Egy-fázisú implantáció esetén a műfoggyökér szinte azonnal terhelhető, azaz nem szükséges hónapokat várni az implantátum fej és a végleges fogpótlás elkészítése előtt, hanem az a beavatkozás utáni 1-2 hétben már a helyére kerül. Ez a megoldás nem minden páciensnél alkalmazható, az azonnali terhelhetőséget befolyásoló legfontosabb tényező a csont minősége. A hagyományos fogimplantáció a leginkáb bevett implantációs eljárás, ami két fázisból áll, de az átláthatóság kedvéért ezt három részre bontva magyarázzuk. Az implantátum csavar behelyezése után 3-6 hónap gyógyulási idő következik, majd a szakorvoso behelyezi az implantátum fejet, és végül elkészülhet a végleges fogpótlás, azaz korona, híd vagy implantátumon rögzülő fogsor. A fogimplantátumok méret szerint is csoportosíthatók. A páciensnek megfelelő méretet a szájsebész szakorvos határozza meg minden esetben, függ attól, hogy mely fog(ak) kerül(nek) pótlásra, és mennyi hely van a fogak gyökerei között az implantátum beültetéséhez. A fogimplantátum anyaga szerint megkülönböztetünk titánium és cirkónium(kerámia) implantátumot. A titán fogimplantátum a legelterjedtebb, mivel biokompatibilis, azaz szövetbarát, így integrálódási és bent maradási esélye rendkívül magas, továbbá jól terhelhető. A másik alkalmazott alapanyag a cirkónium-dioxid, másnéven kerámia implantátum, mely szintén biokompatibilis, tehát olyan anyagok alkotják, melyeket az emberi szervezet közvetlenül beépíteni képes. A titánnal ellentétben a kerámia teljesen fémmentes, tehát hipoallergén, illetve korrozómentes.
 • Milyen fogimplantátum márkákkal dolgozik a klinika?
  Az Andersennél több, kiváló minőségű fogimplantátum márkát alkalmazunk, mint az ICX, Alpha Bio és Straumann, ezek közül az ICX termékeit szeretnénk kiemelni. Az ICX® implantátumok esetén a jól bevált német technológia párosul a legmagasabb szintű svájci felületkezeléssel, így a termék a legmagasabb szintű német követelményeknek is megfelel. Az ICX® implantátumok felületi kiképzése a szükséges mikroérdességgel kombinálva azt eredményezi, hogy csökken az implantátumvesztés lehetősége a gyógyulási időszakban, mivel pozitívan befolyásolja a csontosodást illetve az implantátum mechanikai és biológiai stabilitását. Az ICX® implantátumok előállításához kizárólag kiváló minőségű 99%-os tisztaságú titánt (Grade 4KV) használnak fel. (icxhungary.hu)
 • Fogimplantátum után mit lehet enni?
  Közvetlenül a fogimplantátum behelyezése után zsibbadás érezhető, ha azonban ez elmúlt, már nyugodtan együnk-igyunk. Persze fontos, hogy kíméletesen, lehetőleg ne az implantátum oldalán rágjunk, bár erre sokszor automatikusan, pszichésen is ráállunk. Ha már evés, mindenképpen együnk valamit a beavatkozás előtt, mivel utána akár órákig nem biztos, hogy jól fog esni az étel. Előtte is és utáni is inkább tiszta vizet igyunk, főleg utána kerüljük a szénsavas italokat, kávét, alkoholt. Az implantátum beültetés után egyáltalán ne fogyasszunk tejtermékeket, így sajtokat, joghurtot, túrót, illetve tojást sem mert a bennük megtalálható baktériumok a seb fertőződését, gyulladást okozhatnak. Jobb továbbá kerülni a kemény, apró darabos ételeket, kekszeket, magvakat is. Pépesíteni nem szükséges az ételeket, kellő odafigyeléssel semmilyen kellemetlenséget nem fog okozni az étkezés.
 • Kaphatok fogimplantátumot terhesség alatt?
  A válasz röviden: nem. A várandósság alatt jellemző a megemelkedett progeszteron és ösztrogén szint, mely hormonok változása a szájüregben is megmutatkozik. Ilyenkor az íny duzzadtabb, vérbő, gyulladásra rendkívül hajlamos, valamint a sebgyógyulás folyamatának sem kedveznek. Ezért nem javasoltak a komolyabb szájsebészeti beavatkozások, mint az implantáció időzítése a terhesség idejére.
 • Alkalmas a fogimplantátum cukorbetegeknek?
  A diabétesz, vagy cukorbetegség a fogimplantátum beültetés egyik ellenjavallata, azonban nem minden esetben jelent kizáró tényezőt. A cukorbetegség és az implantáció a regenerációs képességel kerül összefüggésbe. A cukorbetegséggel küzdő szervezet sokkal lassabban támogatja a sebgyógyulást, illetve a fogimplantátum komplikációmentes beépülése sem lehet garantált. Stabil, jól kezelt diabétesz betegséggel azonban van esély fogimplantátum beültetésre, viszont a beavatkozás mindenképpen orvosi beleegyezéssel javasolt.
 • Normális a fogimplantátum utáni duzzanat?
  Igen, a fogimplantátum beültetését követően teljesen normális az arc és az íny duzzadása. Legjobb, ha jegeljük, akár jégzacskóval, akár a jól bevált fagyasztott zöldségkeverékkel. 🙂
 • Szükséges fogimplantátum után antibiotikum?
  A sebészeti beavatkozást követő gyógyszerszedés mindenképpen a szakorvossal megbeszéltek szerint történjen. Legtöbb esetben ajánlott az antibiotikum szedése a műtét után napokban, ezt minden esetben a szájsebész írja fel receptre. Fájdalom esetén nyugodtan lehet fájdalomcsillapítót (pl Cataflam) szedni.
 • Mennyibe kerül egy fogimplantátum?
  Egy darab fog implantátummal történő pótlása általában három fázisból áll, így nem elegendő csak a fogimplantátum beültetésével kalkulálni. Klinikánkon a fogászati implantátum beültetése 149.000 Ft, az implantátum felszavadítása 30.000 Ft, az implant fej behelyezése 54.000 Ft, majd a végleges fogkorona anyagától függően 79.900-110.000 Ft. Eszerint 1 fogimplantátum ára körülbelül 312.000-343.000 Ft. Jelentkezz be most hozzánk egy akciós konzultációra és spórolj akár 20%-ot a fogimplantátum kezeléseden más budapesti fogászatokhoz képest. A konzultáció ára 5.000 Ft, de kezelés esetén ingyenes.
 • Miért fáj az implantátum?
  Az implantációt követően szervezetünk teljesen normális reakciója a fájdalomérzet a beavatkozást követő pár napban. Fájdalomcsillapító használata abszolút megengedett, illetve duzzadás esetén jegelés javasolt.
bottom of page