top of page

Bálint fogimplantátum és fogkorona kezelése

Amikor Bálintot klinikánkon fogadtuk, fogainak állapota kritikus volt, számos foga hiányzott, törött, vagy kimondottan rossz állapotú volt, rágó képessége csökkent volt, felső protézise nem rögzült rendesen és esztétikai szempontból is hagyott kívánnivalót maga után. Régi elszíneződött tömései és elöregedett fémkerámia koronái voltak.

A tőlünk kapott kezelési terve foghúzást, gyökérkezelést, csapos fog felépítményt, hat fogimplantátumot a felső állkapocsban - hármat a bal és hármat a jobb oldalon -, és huszonnyolc fémkerámia fogkoronát tartalmazott.


Konzultáció és kezelés tervezés

Bálinttal először egy konzultáció alkalmával találkoztunk, ahol megvizsgáltuk a fogait, röntgenfelvételt készítettünk és megvitattuk kívánságait a fogászati kezelést illetően. Azonnal egyértelművé vált számunkra, hogy esztétikai és funkcionális szempontból is nagyon jó eredményt érhetünk el a kezeléssel.

Tandrejse, Tandbehandling i udlandet, Billig tandimplantater
Bálint kezelési terve

1. lépés: Fogimplantátumok behelyezése


Az első kezelés alkalmával 6 implantátum behelyezésére, és arcüreg emelésre (csontpótlás a felső állkapocsban az arcüreg alatt) került sor bal és a jobb oldalon is. Az első implantációs kezelést kb. 3-6 hónapnyi gyógyulási idő követi. A gyógyulási idő hossza függ az állkapocscsont állapotától és attól, hogy az implantátum a száj, mely részén kerül beépítésre. Mivel Bálint esetében az implantációval egyidejűleg csontpótlásra (arcüreg emelésre) is sor került, sebészünk 6 hónapnyi gyógyulási időt javasolt. Az egyetlen különbség ebben az esetben, hogy az fogimplantátumok beépülése az állkapocscsontba kicsivel hosszabb ideig tart.


Képek a kezelés előtti állapotról:


2. lépés: Fogak felépítése és fogkoronák elkészítése


6 hónap elteltével Bálint visszatért klinikánkra és sor került a kezelés második részére, melynek alkalmával 28 fémkerámia fogkoronát és egy harapásemelő sínt kapott, amely megvédi új fogait az éjszakai alvás során. A koronák felhelyezése után mindig lehetőség van arra, hogy a páciens kipróbálja, hogy az új fogak, koronák megfelelően funkcionálnak, kényelmesek-e, és ha szükséges természetesen van lehetőség igazításra.


Páciens véleménye


“Szakmai felkészültségén túl, Bernadette egy kivételesen kedves ember, aki igazán ért a fájdalommentes kezeléshez. A folyamat során végig nagy figyelmet fordít a páciensre. Az egész kezelés nagyon nyugodt, stresszmentes körülmények között zajlik. Személyes pozitív tapasztalataim alapján most már teljesen őszintén mondhatom, hogy szeretem a fogorvosomat. Már várom, hogy visszatérhessek az éves kontrollvizsgálatra.

Foghiánnyal, és/vagy egyéb fogászati panaszokkal küzdesz? Szívesen spórolnál a fogászati kezeléseden?


Vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 800 1751 telefonszámon, ahol megtudhatod, klinikánk milyen kezelésekkel áll rendelkezésedre, és ezek közül, melyek lehetnek a számodra legmegfelelőbbek. A továbbiakban pedig lehetőséged van időpontot foglalni egy online, vagy személyes konzultációra, ill. fogorvosi vizsgálatra, amely semmilyen elköteleződéssel nem jár.


Megj.: A páciens nevét a személyes adatok védelmére való tekintettel megváltoztattuk.

bottom of page