top of page

Dávid fogászati implantátum kezelése

Amikor Dávid ellátogatott klinikánkra több foga is hiányzott, vagy törött volt, rágóképessége az egészségeshez képest csökkent volt. A konzultáció után elkészítettük kezelési tervét, mely összesen 6 implantátumot tartalmazott, 4-et a felső, 2-t pedig az alsó állkapcson. Tartalmazott továbbá arcüreg emelést (sinuslift) a bal oldalon, az implantátumokra és saját hátralevő fogaira pedig a terv szerint fémkerámia koronák kerültek.

A foghiány első sorban azért okoz problémát, mert csökkenti a rágóképességet. Ha nem rágjuk meg alaposan az ételt az pedig jelentősen megterheli a bélrendszert az emésztés során. A foghiány következtében a rágásban résztvevő, hátralévő fogak is túlterhelődnek, ami idővel az állkapocs fájdalmához és eltolódott harapáshoz vezet. Ezen túlmenően esztétikai szempontból is problémát okozhat.


A törött fogak élesek lehetnek, aminek következtében a nyelv kisebesedhet, irritáció léphet fel.


Konzultáció és kezelési terv


Amikor először találkoztunk Dáviddal egyértelmű volt számunkra, hogy egy átfogó kezelésre van szüksége több fogak pótlásával mind a felső és alsó állkapcson. Készítettünk számára egy kezelési tervet és árajánlatot, amit utána részletesen átbeszéltünk, hogy Dávid teljes mértékben tisztában legyen a kezelés menetével.

1. lépés: Fogbeültetés - implantátumok behelyezése


Első lépésként 6 fog implantátum behelyezésére, bal oldali arcüreg emelésre és egy gyökérkezelésre került sor. Szájsebészünk ezek után 6 hónap gyógyulási időt javasolt.


Minden implantáció után javasolt 3-6 hónapot várni, hogy a seb kellő mértékben tudjon gyógyulni. A gyógyulási idő hossza függ az állkapocscsont állapotától, illetve attól, hogy az implantátumok a szájban hol kerültek beültetetésre. Mivel Dávid esetében az implantációval egyidejűleg arcüreg emelésre is sor került, sebészünk indokoltnak vélte, hogy a gyógyulási idő 6 hónap legyen. Az egyetlen különbség ebben az esetben, hogy kicsivel hosszabb ideig tart, míg az implantátumok megfelelően beépülnek az állkapocscsontba.


Fogak előlnézetből és oldal irányból a kezelést megelőzően:


2. lépés: Fogpótlás, fogkoronák elkészítése


6 hónap elteltével Dávid visszatért klinikánkra, és összesen 14 fogkoronát helyeztünk fel fogaira, ebből 12 a felső fogsor fogain, 2 pedig az alsó fogsoron, a legszélső őrlő fogakon került rögzítésre.


Fogak előlnézetből és oldal irányból a kezelés után:


Konklúzió


Dávid a kezelés után nagyon elégedetten és mosolyogva távozott a rendelőnkből. Visszanyerte az elveszettnek hitt teljes rágóképességét.


Sokan tartanak a nagyobb fogászati beavatkozásoktól, de a kezelésük végén mindenki azt állítja, hogy ha tudta volna mennyit fog a beavatkozás javítani az életminőségén, már sokkal korábban rászánták volna magukat.


Foghiánnyal, és/vagy egyéb fogászati panaszokkal küzdesz? Szívesen spórolnál a fogászati kezeléseden?


Vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 800 1751 telefonszámon, ahol megtudhatod, klinikánk milyen kezelésekkel áll rendelkezésedre, és ezek közül, melyek lehetnek a számodra legmegfelelőbbek. A továbbiakban pedig lehetőséged van időpontot foglalni egy online, vagy személyes konzultációra, ill. fogorvosi vizsgálatra.


Töltsd ki online bejelentkezési űrlapunkat és egyik munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.



Megj.: A páciens nevét a személyes adatok védelmére való tekintettel megváltoztattuk.


bottom of page